Τώρα είναι Πέμ Μαρ 28, 2024 11:34 am

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




 Σελίδα 1 από 27 [ 270 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5 ... 27  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 18, 2008 9:00 am 
Επίτιμος moderator
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Αύγ 01, 2008 7:32 pm
Δημοσιεύσεις: 296
Τοποθεσία: κορυδαλλός
Θερμή παράκληση προς όλους να μην γίνονται ποστ σε αυτό το θέμα παρά μόνο για να μπει κάποιο προϊόν. Για σχολιασμό ερωτήσεις ξεκινήστε νέο θέμα.

Τις δημοσιεύσεις τις σβήνω αφού βάλω στη βάση τα προϊόντα για να μπορώ να έχω άμεσο έλεγχο του τι έχει μπει και τι πρέπει να μπει. Η συνεισφορά όλων σας είναι πολύτιμη.

Ευχαριστώ

Προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης

Σε αυτό το θέμα θα προσπαθήσω (με την βοήθειά σας) να κάνω μία συλλογή και αξιολόγηση όσων περισσότερων, δυνατόν, προϊόντων καθαρισμού και περιποίησης, ανά κατηγορία προϊόντος.
Μπορεί όποιος θέλει να προτείνει κάποιο προϊόν για να προστεθεί στην βάση.
Ο στόχος είναι η δημιουργία μίας, όσο το δυνατό, πιο πλήρους βάσης αναφοράς για το σύνολο των προϊόντων, που αφορούν στην περιποίηση και καθαρισμό του αυτοκινήτου.

Η μορφή παρουσίασης των προϊόντων που θα θέλατε να προστεθούν στην βάση θα πρέπει είναι ως εξής:

template (όπως είναι copy paste)
κατηγορία προϊόντος:


Κώδικας: Επιλογή όλων
[b]Προϊόν:[/b] ... [url=...]photo[/url]
[b]Τιμή:[/b] ..
[b]Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης:[/b] ....
[b]Εντυπώσεις:[/b] ...


Αναλυτικά

1.*Κατηγορία προϊόντος: η κατηγορία του θέματος στην οποία θέλετε να καταχωρηθεί
2.*Προϊόν: πλήρες όνομα προϊόντος και μάρκα
3.*link με photo
4.*Τιμή: προσεγγιστικά (αν θέλετε αναφέρετε και κάποιο μαγαζί από όπου μπορούμε να το αγοράσουμε)
5.Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: σύντομη περιγραφή πιθανών ειδικών χαρακτηριστικών σε σχέση με τον ανταγωνισμό ή τρόπος χρήσης ή κάποιο σημείο που πρέπει να προσέξουμε κατά τη χρήση
6.Εντυπώσεις: εντυπώσεις από προσωπική χρήση (προσωπική άποψη).
Σημείωση: η προσωπική σας άποψη δεν είναι απαραίτητο ότι θα υιοθετηθεί από το σύνολο του φόρουμ. Στο σημείο των εντυπώσεων μπορείτε όλοι να εκφράσετε την άποψή σας για οποιοδήποτε προϊόν και το αντίστοιχο πεδίο θα τροποποιείται δυναμικά, σύμφωνα με την άποψη των περισσότερων :)

Τα πεδία με * είναι τα ελάχιστα υποχρεωτικά για την καταχώριση του προϊόντος στην βάση.
Το θέμα αυτό θα ανανεώνεται συνεχώς.

1. Σαμπουάν
Προϊόν: sonax gloss shampoo
Εικόνα
Τιμή: 6€ η συσκευασία του 1lt περίπου (βρίσκετε εύκολα, praktiker)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: κάνει αρκετό αφρό, είναι φτηνό, μυρίζει πορτοκάλι, αφρό ελάχιστα λιγότερο από το meguiars nxt , με πολύ καλή δυνατότητα καθαρισμού και λιπαντικότητα
Εντυπώσεις: πάρα πολύ καλά αποτελέσματα :)

Προϊόν: fk118 Exterior Shampoo Concentrate + pH Neutralizer
Εικόνα
Τιμή: 16.95 τα 917ml από Lupus.
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Πράσινο λεπτόρευστο υγρό. 30 ml σε 5 λίτρα νερό αρκούν για ένα ολόκληρο αμάξι.
Εντυπώσεις: Το καλύτερο σαμπουάν που έχω χρησιμοποιήσει (άλλα είναι fk1016, 1Ζ, Sonax και turtle wax). Τρομερό καθαριστικά, ξεπλένεται πανεύκολα χωρίς στίγματα, μαλακώνει μοναδικά το γάντι, βελτιώνει απίστευτα το sheeting και αφήνει super και ζεστή γυαλάδα. Αν βρω 5λιτρο το χτύπησα.

2. Προϊόν: Meguiar's Deep Crystal Car Wash
3. Εικόνα
4. Τιμή: 20€ (64oz) Απο Dazzle Θεσσαλονικη
5.Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: οι οδηγίες αναφέρουν 1oz σε 1 γαλόνι νερού. Εγώ βάζω λίγο παραπάνω και ο αφρός είναι εντυπωσιακός
6.Εντυπώσεις: Πολύ καλό σαμπουάν με πολύ καλές καθαριστικές ιδιότητες και λιπαντικότητα! Κάνει φοβερό αφρό ο οποίος διατηρείται για πολύ ώρα και δεν εξασθενεί. Καλύτερες καθαριστικές ιδιότητες και αφρό από το gold class αλλα με όχι τόσο εθιστικό άρωμα :cry:

Σε λίγο θα έχω στα χέρια μου και το nxt shampoo οπότε και θα έχουμε ένα πιο πλήρες review ;)

Προϊόν:Ucare Σαμπουάν με κερί (1L)
Εικόνα
Τιμή:6,50€
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης:Αδειάζουμε σε 10λίτρα νερό 2 με 3 γεμάτα καπάκια με σαμπουάν από τη συσκευασία. Αν δούμε ότι δεν είναι αρκετά, συμπληρώνουμε με ακόμα 1
Εντυπώσεις:Πάρα πολύ σαμπουάν με κερί (ένα λίτρο), εξαιρετικό, σε άριστη τιμή! Αφήνει ένα λείο φιλμ προστασίας που καλύπτει ακόμα και επιφανειακές γρατζουνιές, κάτι που δεν κάνει το Sonax σαμπουάν με κερί. Το ucare είναι με διαφορά το καλύτερο σαμπουάν σε σχέση απόδοσης - τιμής που έχω χρησιμοποιήσει

Προιόν: Σαμπουάν Shell με κερί
Τιμή: 4,5 ευρώ (500 ml) σε πρατήρια Shell
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Οι οδηγίες γράφουν 3 γεμάτα καπάκια σε 10 L νερού χοντρικά. Σίγουρα όμως χρειάζονται ένα ή δύο καπάκια ακόμη για περισσότερο αφρό.
Εντυπώσεις: Πολύ μέτριο στον αφρό, μέτριο και στον καθαρισμό (αν και τα πανάκια στο στέγνωμα έβγαιναν πεντακάθαρα), τα ίδια και στη λιπαντική ικανότητα. Προσπεράστε το, είναι πολύ μέτριο για σαμπουάν. Το sonax τα κάνει όλα πολύ καλύτερα και συμφέρει.

Προιον: Formula 1
Τιμη: 9.99 ευρω
Εικόνα
Χαρακτηριστικα: σαμπουαν αυτοκινητου με carnauba , ενα καπακι σε 5-7 λιτρα νερο φτανει για 2 χερια, κανει πλουσιο αφρο και λογο του carnauba εχει φανταστικα αποτελεσματα.
Εντυπωσεις: το συγκεκριμενο προιον το χρησιμοποιω εδω και 3 χρονια με εχει κανει να βαλω στην ακρη αρκετα επωνημα σαμπουαν.Απο την πρωτη κιολας φορα που το χρησιμοποιησα εκανε τη διαφορα.Θα το βρειτε δυστυχως μονο στην Αutoplus..αν και ακριβο ειναι best value διοτι οπως προειπα με ενα καπακι κανεις αρκετη δουλεια!η στο ebay.com μιας και ειναι Αμερικανια!

Προϊόν: Meguiars NXT Shampoo
Εικόνα
Τιμή: 17€
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Ο περισσότερος αφρός από όλα, καλή λιπαντικότητα, καλή δυνατότητα καθαρισμού.
Εντυπώσεις: πολύ καλό (ίσως το καλύτερο) αλλά λόγω υψηλής τιμής προτιμάμε το sonax gloss shampoo

Προϊόν: 1z Raidance Shampoo
Εικόνα
Τιμή: 6€
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Κατάλληλο για λιπαντικό για χρήση με πηλό (σε μεγάλη αραίωση)
Εντυπώσεις: Ελάχιστος αφρός (λίγο περισσότερο από το Autoglym πάνω στο αμάξι τον ίδιο μέσα στον κουβά) αλλά σχετικά καλή λιπαντικότητα καλή καθαριστική ικανότητα ( κάνει τα microfiber να είναι πιο μαλακά κατά το στύψιμο)

Προϊόν: Autoglym Shampoo BodyWork
Εικόνα
Τιμή: 9€
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Πολύ καλό σε χρήση μαζί με το Autoglym Super Resin Polish
Εντυπώσεις: Μετά από δοκιμή μου κάνει το νερό sheet άσχετα αν το αμάξι έχει κερωθεί. Καθαρίζει σχετικά καλά, αλλά το πανί στο καθαρό νερό δεν καθάριζε εντελώς. Εννοείται πως στην δοσολογία του μπουκαλιού δεν κάνει καθόλου αφρό πάνω στο αμάξι. Τελικά όντως κάτι έχει και αφήνει την επιφάνεια slick.
Δοκιμή side by side με το Sonax.
Το aytoglym δεν έχει τόση δύναμη καθαρισμού. Περνώντας μία φορά το πανί άφηνε αρκετή βρώμα πίσω του χωρίς να την βγάλει. Επίσης ρίχνοντας νερό σε δύο κάθετες επιφάνειες μία με Sonax και μία με Autoglym ελάχιστα καλύτερα το Autoglym σε sheeting action. Λιπαντικότητα καλύτερη το Sonax. Το Sonax σου έδινε την αίσθηση πως το mf έχει περισσότερο νερό αφού μπορούσες να περάσεις μεγαλύτερες επιφάνειες (σε σχέση με το Autoglym) χωρίς να στεγνώσει το mf. Με λίγα λόγια το Autoglym είναι χειρότερο από το Sonax ίσως το χρησιμοποιώ για πολύ συχνό πλύσιμο και λίγο βρώμικο αυτοκίνητο.

Προϊόν: Sonax Σαμπουάν Αυτοκινήτου
Εικόνα
Τιμή: 6€ (2lt)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Πιο αραιό από το Sonax Gloss Shampoo
Εντυπώσεις: Ουσιαστικά το ίδιο προϊόν με το Sonax Gloss Shampoo

Προϊόν: Meguiars Gold Class
Εικόνα
Τιμή:
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Μέτριο αφρό, μέτρια λιπαντικότητα αδύναμο στο καθαρισμό, ωραίο άρωμα.
Εντυπώσεις: Αν και είναι πάρα πολύ δημοφιλές δεν με ενθουσίασε.

Προϊόν: ArmorAll wash & wax [url=...]photo[/url]
Τιμή: 15€
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Μέτριο σε όλα
Εντυπώσεις: υπάρχουν πολύ καλύτερα σε αυτά τα χρήματα

Προϊόν: Nigrin Wash and Wax Shampoo
Εικόνα
Τιμή: ..
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Δεν κάνει αφρό και μυρίζει άσχημα
Εντυπώσεις: ...

Προϊόν: Nirgin Shampoo
Εικόνα
Τιμή: ..
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Δεν κάνει αφρό
Εντυπώσεις: ...

2.Καθαριστικά ζαντών

Προιόν: 1Ζ Wheel Cleaner
Εικόνα
Τιμή: 7€ (Praktiker, Carefour)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Ισχυρό καθαριστικό ζαντών. Όπως όλα τα καθαριστικά ζαντών ψεκάζετε αρκετή ποσότητα και με μία βρούρτα ή ένα σφουγγάρι τρίβετε ελαφρά και ξεπλένεται με άφθονο αφρό.
Εντυπώσεις: Τίμιο προϊόν για την τιμή του προερχόμενο από μία μεγάλη εταιρία.

Προιόν: Sonax Extreme Wheel Cleaner
Εικόνα
Τιμή: 17€ (Ευτυχώς μόνο στις ετήσιες εκθέσεις αυτοκινήτου ή στον αντιπρόσωπο της Sonax στην Κηφισιά)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Καθαριστικό ζαντών με έντονη μυρωδιά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που να δικαιολογεί την εξωφρενική του τιμή
Εντυπώσεις: Πεταμένα λεφτά, η ίδια εταιρία βγάζει πολύ πιο οικονομικά καθαριστικά ζαντών με τα ίδια αν όχι καλύτερα χαρακτηριστικά.

3.Καθαριστικά και γυαλιστικά ελαστικών
Προιόν: Autoglym Tyre Dressing [url=...]photo[/url]
Τιμή: 14€ (Αντιπροσωπεία της Autoglym στην Αργυρούπολη)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Γυαλιστικό ελαστικών σε μορφή γαλακτώματος. Για πολύ γυαλάδα ψεκάστε αρκετή ποσότητα και αφήστε να στεγνώσει. Για πιο ματ αποτελέσματα περάστε με ένα στεγνό πανί πριν στεγνώσει εντελώς. (Μπορείτε να ψεκάσεται και τους θόλους αν είναι καθαροί και πλαστικοί αν και το κόστος τότε θα είναι δυσβάστακτο :P, οπότε αραιώστε 1:1 με νερό)
Εντυπώσεις: Από τους βασιλιάδες του γυαλίσματος ελαστικών με πολύ καλή διάρκεια και εξαιρετικό αποτέλεσμα είτε αναζητά κάποιος πολύ γυαλάδα στα ελαστικά του είτε πιο ματ αποτελέσματα.

Προϊόν: Arexons Tyre Restorer Γυαλιστικό Ελαστικών
Εικόνα
Τιμή: 6€ (Carrefour)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Είναι σε υγρή μορφή γαλακτώματος με αντλία. Θεωρητικά κατάλληλο μόνο για το γυάλισμα των ελαστικών του αυτοκινήτου
Εντυπώσεις: Δεν έχει πολύ μεγάλη διάρκεια αλλά η τιμή του αποτελεί ένα συν. (Οι υπερβολικοί μπορούν να το χρησιμοποιούν για το γύάλισμα των πλαστικών θόλων αφού είναι ιδιαίτερα φθηνό)

Προϊόν:armorall tire foam
Εικόνα
Τιμή: 6-7€ (praktiker)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Ανακινούμε τη συσκευασία και ψεκάζουμε από απόσταση 15εκ περίπου στο πλάι των ελαστικών. Καλό είναι αν τα λάστιχα είναι πολύ βρώμικα να ρίξουμε λίγο νερό πρώτα να φύγουν οι χοντρές λάσπες. Αφού έχουμε κάνει ένα λεπτό στρώμα αφρού (μην βάζετε πολύ γιατί δεν πρόκειται να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα),αφήνουμε να φύγει μόνος του μετά από 5-6 λεπτά και είμαστε έτοιμοι. ΠΡΟΣΟΧΗ:Δεν ξεπλένουμε με νερό στο τέλος.
Εντυπώσεις: Πολύ καλό προιόν με λογική τιμή και πανεύκολη εφαρμογή. Καθαρίζει εντελώς ακόμα και πολύ βρώμικα ελαστικά χωρις την παραμικρή χρήση νερού. Το τελικό αποτέλεσμα δεν δίνει την πλαστική γυαλάδα που προσφέρουν άλλα προιόντα, αλλά κάνουν το λάστιχο να έχει ένα βαθύ φυσικό χρώμα. Με σχετικη φειδώ μπορούν να πλυθούν γύρω στα 34 ελαστικά.

Προιόν: Meguiars M40 Vinyl and Rubber Cleaner & Conditioner 500ml [url=...]photo[/url]
Τιμή: 16€ (Αντιπροσωπεία της Meguiars στην Καλλιθέα)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Γυαλιστικό σε υγρή μορφή (γαλάκτωμα) με αντλία (υπάρχει και μεγάλη πολύ πιο οικονομική συσκευασία χωρίς αντλία). Θεωρητικά κατάλληλο όλα τα μέρη του αυτοκινήτου από πλαστικό (ταμπλό, κονσόλα) δερματίνη (φινιρίσματα) βινύλιο (κουκούλα cabrio) και λάστιχα.
Εντυπώσεις: Περίεργη μυρωδιά η οποία όμως φεύγει σχεδόν αμέσως. Ιδανικό για κουκούλες cabrio (αφού δεν γυαλίζει μόνο αλλά καθαρίζει και πάρα πολύ καλά) και για λάστιχα αυτοκινήτου (αν αντέχει η τσέπη σας ή αν το αγοράσετε στην μεγάλη συσκευασία). Για ταμπλό κτλ δεν το συνιστώ διότι αν και προσφέρει πάρα πολύ καλή προστασία γυαλίζει αρκετά ανεξάρτητα του τρόπου εφαρμογής.


Προϊόν: 1Z tire foam
Εικόνα
Τιμή: 7-8 eur μου διαφεύγει ακριβώς (praktiker)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: σε βρεγμένο τοίχωμα (όχι στο πέλμα) ελαστικού απλώνουμε τον αφρό (σπρέυ) από 20εκ. Το αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει καλά και με mf απαλά παίρνουμε το υπόλειμμα.
Εντυπώσεις: Πολύ καλό αποτέλεσμα. Προς τη ματ μεριά (που προτιμώ). Λόγω εφαρμογής (σπρέυ) 'λερώνει' και τη ζάντα αλλά δεν αφήνει στάμπα με ένα mf.

4.Καθαριστικά και γυαλιστικά τζαμιών
Εικόνα
Τιμή: 10.5 € (http://www.ketselidis.gr)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Όπως λέει και ο τίτλος του συγκεκριμένου προϊόντος είναι για γυάλισμα τζαμιών, παρμπίζ και γυάλινων επιφανειών. Χρησιμοποιείται όπως ένα γυαλιστικό χρώματος αυτοκινήτου (αφού είναι σε μορφή κρέμας και όχι υγρό) και καθαρίζει σε βάθος οποιαδήποτε βρωμιά από τα τζάμια (έντομα, ρετσίνι κ.α.). Είναι πολύ δυνατό και μπορεί να αφαιρέσει νερολεκέδες (άλατα) waterspots που δεν φεύγουν με ένα απλό καθαριστικό τζαμιών. Επειδή όταν αφαιρείται το προϊόν μετά την επάλειψη δημιουργείται λίγη σκόνη είναι δύσχρηστο για εσωτερική χρήση. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν κάνει για πλαστικά (φανάρια κτλ)
Εντυπώσεις: Το απόλυτο καθαριστικό για εντελώς καθαρά τζάμια χωρίς καθόλου στάμπες και θαμπάδες. Δεν του αντιστέκεται κανένας λεκές. Λάδια, γράσα, πίσσα, ρετσίνι, άλατα φεύγουν από τα τζάμια με μία το πολύ δύο επαναλήψεις, αρκεί να είστε προετοιμασμένοι να τρίψετε.


Προϊόν: 1Z Καθαριστικό κρυστάλλων Υψηλής Απόδοσης
Εικόνα
Τιμή: 5€ (Praktiker, Carrefour)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Στην ετικέτα γράφει να ρίχνουμε τον αφρό κατευθείαν στο τζάμι αλλά αυτό είναι αδύνατο γιατί ο αφρός ψεκάζεται παντού γύρω και γύρω και λερώνει το αμάξι.Για εσωτερική χρήση με αυτόν τον τρόπο δε το συζητώ , ταμπλό κλπ γίνονται χάλια (ευτυχώς οταν το επαθα την πρώτη φορά και σκούπισα τα υπολλείματα δεν είχε μείνει τίποτα , στάμπα κλπ δηλαδή).
Επομένως ψεκάζουμε σε ένα Microfibre ώστε να υγρανθεί και σκουπίζουμε το τζάμι.Ετσι εξοικονομούμε και ποσότητα , και δεν πάει αφρός παντού.Αφού καθαρίσουμε το τζάμι με κυκλικές κινήσεις μετά με ένα στεγνό microfibre σκουπίζουμε και αφήνουμε στεγνό και ολοκάθαρο πλέον το τζάμι.
Εντυπώσεις: Αφήνει πολύ καθαρό τζάμι , παίρνει 10 δηλαδή σε ότι αφορά την καθαριστική του δυνατότητα , όμως το ότι αν ψεκάσεις στο τζάμι και γίνει χάλια το μισό αμάξι είναι ανασταλτικός παράγοντας.Με κουράζει το γεγονός να ψεκάζω από τα 2 μέτρα ώστε να μην φτάσει αφρός στο αμάξι.Πάντως δεν εχω παράπονο από το πόσο καθαρίζει , τα τζάμια λάμπουν.Θα δοκιμάσω και άλλα καθαριστικά τζαμιών και θα συγκρίνω.

Προϊόν: Autoglym Fast Glass [url=...]photo[/url]
Τιμή: 14€ περίπου (Αντιπροσωπεία της Autoglym στην Αργυρούπολη)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: To καθαριστικό παρμπρίζ, τζαμιών και γυάλινων αλλά και πλαστικών διάφανων επιφανειών της Autoglym. Είναι υγρό σε σπρέι με αντλία οπότε η χρήση του είναι προφανής.
Εντυπώσεις: Δεν αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο αλλά είναι must για όσους έχουν cabrio αυτοκίνητα με πλαστικό πίσω τζάμι (ζελατίνα) αφού η ήπια σύνθεσή του κατάλληλη για πλαστικά δεν πρόκειται να την κάψει και να την κιτρινίσει ποτέ.

5.Προϊόντα περιποίησης και προστασίας εξωτερικών πλαστικών (βαμμένων)

6.Προϊόντα περιποίησης και προστασίας εξωτερικών πλαστικών (άβαφτων) και τσιμούχες
Προιόν: Autoglym Bumper Care [url=...]photo[/url]
Τιμή: 14€ (Αντιπροσωπεία της Autoglym στην Αργυρούπολη)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Κατάλληλο για όλα τα εξωτερικά άβαφα πλαστικά του αυτοκινήτου. Δίνει μία ελαφριά λάμψη χωρίς να γυαλίζει υπερβολικά και τα αδιαβροχοποιεί για περίπου 20 μέρες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κουκούλες cabrio βινυλίου. Χρησιμοποιείστε μέτρια ποσότητα και ένα πανί microfiber. Αφού αλείψετε ομοιόμορφα σκουπίστε την περίσσεια ποσότητα για πιο ματ αποτέλεσμα.
Εντυπώσεις: Για άβαφα εξωτερικά πλαστικά (μάσκα golf gti) είναι εξαιρετικό και δεν έχω βρει κάτι αντίστοιχο από κάποια άλλη εταιρία.

Προιόν: Σπρεϋ σιλικόνης της Guard
Εικόνα

Uploaded with ImageShack.us

Τιμή: 6-7 ευρώ περίπου (Praktiker, Carrefour και σε κάποια βενζινάδικα)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Σπρέυ σιλικόνης γενικής χρήσης λιπαντικό, προστασίας και φροντίδας για ελαστικά κυρίως αλλά και μέταλλα. Θεωρητικά σταματάει τριγμούς, αδιαβροχοποιεί και δημιουργεί ένα φιλμ προστασίας από τον ήλιο και την ξηρασία.
Το χρησιμοποιώ κυρίως στις τσιμούχες στις πόρτες του αυτοκινήτου.
Αρχικά καθαρίζουμε όλα τα λάστιχα με ένα καθαρό πανί και λίγο νερό, ακόμα και αν φαίνονται καθαρά σχεδόν πάντα έχουν σκόνη και βρωμιά πάνω τους.
Αφού τα καθαρίσουμε, ανακινούμε το μπουάλι, ψεκάζουμε το λάστιχο από απόσταση μερικών εκατοστών και απαλά το σκουπίζουμε (ίσα που το χαϊδεύουμε) με ένα καθαρό πανάκι και είμαστε έτοιμοι. Προτιμήστε να ψεκάζετε με το κόκκινο stick γιατί ψεκάζει με ακρίβεια και δεν λερώνεται το αυτοκίνητο. Επίσης αποφεύγουμε να το μυρίζουμε την ώρα του ψεκασμού καθώς και την επαφή με τα μάτια.
Εντυπώσεις: Πολύ καλές, εδώ και 9 μήνες που το χρησιμοποιώ τα λάστιχα είναι μαλακά χωρίς σκασίματα, μοιάζουν σαν καινούρια, έχουν και μια λιπαρότητα με το πέρασμα του χρόνου. Αν το κάνετε καλά θα υπάρξει και μείωση τριγμών σε ικανοποιητικό βαθμό.
Έχω δοκιμάσει επίσης ένα της wurth (αρκετά καλό και εκείνο αλλά με διπλάσια τιμή) και ένα συντηρητικό ελαστικών της sonax (όχι κάτι το ιδιαίτερο και με πολύ άσχημη μυρωδιά)

Προϊόν: Gummi Pflege Stift - Rubber Care Stick
Εικόνα
Τιμή: 6,20 (Praktiker)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Προστατεύει από τις ακτίνες UV, ξαναδίνει ζωηρό χρώμα και μαλακώνει τα ξεραμένα λάστιχα (door seals). Επίσης, εξαιτίας του τρόπου που ανανεώνει τα λάστιχα, (υποτίθεται ότι) μειώνει τριγμούς, αεροδυναμικούς θορύβους και διαρροές. Η σύνθεσή του είναι με βάση το νερό, ενώ δεν περιέχει διαλύτες. Σε καθαρά και στεγνά λάστιχα απλώνουμε το προϊόν με τη χρήση του σφουγγαριού που έχει στην κορυφή (σαν τα γυαλιστικά για παπούτσια).
Εντυπώσεις: Πολύ εύκολη εφαρμογή. Όντως ξαναζωντανεύει το χρώμα στα λάστιχα δίνοντας μια ελαφριά γυαλάδα. Επίσης η υφή τους γίνεται πιο πλούσια με μία υποψία λιπαρότητας, η οποία φεύγει όταν στεγνώσουν καλά. Η συσκευασία των 100 ml προδιαθέτει για αρκετές χρήσεις. Φαίνεται τίμιο προϊόν και μένει να φανεί πόσο καιρό διαρκούν τ' αποτελέσματά του.

Προϊόν: Armor All Protectant (Semi-Matt Finish)
Εικόνα
Τιμή: 8,50 (Praktiker)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Για χρήση σε ταμπλώ και λοιπά πλαστικά μέρη. Καθαρίζει και προστατεύει βινύλιο, λάστιχα και πλαστικά. Επίσης, επαναφέρει το "φυσικό" χρώμα ενάντια στη θαμπάδα και τον αποχρωματισμό λόγω πολυκαιρίας. Το προϊόν είναι υγρό γαλακτερού χρώματος και ψεκάζεται με αντλία. Εγώ ψέκασα πάνω σε πανί mf και κατόπιν πέρασα πλαστικές βάσεις καθρεφτών και προφυλακτήρα, αφού προηγουμένως είχαν πλυθεί και στεγνώσει. Δεν το χρησιμοποίησα σε ταμπλώ.
Εντυπώσεις: Γενικά φαίνεται να λειτουργεί καθώς τα πλαστικά απέκτησαν ζωηρό χρώμα, γυαλάδα (αρκετά παραπάνω απ' όσο ήθελα και δηλώνει και το Semi-Matt στον τίτλο), αλλά και "μεταξένια" υφή. Θέλει καλό στέγνωμα της επιφάνειας που θα χρησιμοποιηθεί, διότι μέχρι να απορροφηθεί θέλει λίγο χρόνο, οπότε σταγόνες ή στάξιμο από άλλη επιφάνεια θα παρασύρει το προϊόν και θα μείνουν σημάδια. Επίσης, ειδικά στον προφυλακτήρα, στο πρώτο πέρασμα φάνηκε σαν σε κάποια σημεία να "έπιασε" και σε κάποια άλλα όχι. Όταν στέγνωσε όμως τα αποτελέσματα ήταν ομοιόμορφα. Γενικά, ίσως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο φτηνό καθώς οι επιφάνειες που απευθύνεται είναι μεγάλες.

7.Προϊόντα περιποίησης και προστασίας ταμπλό
Προϊόν: Autoglym Vinyl and Rubber
Εικόνα
Τιμή: 15€ (Στην αντιπροσωπεία της Autoglym στην Αργυρούπολη)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Υγρό γυαλιστικό σε γαλάκτωμα με αντλία ψεκασμού για τα εσωτερικά πλαστικά του αυτοκινήτου (ταμπλό, κονσόλα, κ.α.). Για πολύ γυαλάδα ψεκάστε απευθείας στην επιφάνεια. Για πιο ματ αποτέλεσμα πρώτα σε ένα πανί microfiber και μετά σκουπίστε το ταμπλό και όποια επιφάνεια από πλαστικό ή δερματίνη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κουκούλες βινυλίου αν και είναι σχετικά ήπιο.
Εντυπώσεις: Ωραίο προϊόν με καλή προστασία των πλαστικών από την ακτινοβολία του ήλιου με αρκετή γυαλάδα (σε σκληρά πλαστικά όχι τόσο).

Προϊόν:Cockpit antistatic spray γυαλιστικό πλαστικών (400ml)
Εικόνα
Τιμή:5,30€
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης:Περιέχει σιλικόνη και αντιστατικό για τη σκόνη. Ανακινούμε το μπουκάλι και σε καθαρή επιφάνεια ψεκάζουμε από απόσταση 20 εκατοστών και πάνω. Μετά από ένα λεπτό περνάμε την επιφάνεια που ψεκάσαμε με καθαρό μαλακό πανί. Εναλλακτικά μπορούμε να ψεκάσουμε πάνω στο πανί και να γυαλίσουμε έτσι τις επιφάνειες που θέλουμε. Αφήνουμε για μερικά λεπτά τα παράθυρα ή τις πόρτες ανοιχτά/ές για να έχουμε διακριτικό και όχι έντονο άρωμα αργότερα.
Εντυπώσεις:Απλά φοβερή γυαλάδα στα πλαστικά και με ωραίο άρωμα που διαρκεί. Σε εξωτερικά πλαστικά επίσης είναι αποτελεσματικό αφού είναι δυνατό γυαλιστικό.

Προϊόν:Guard γυαλιστικό πλαστικών
Εικόνα
Τιμή:4,50€
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης:Ανακινούμε το μπουκάλι και σε καθαρή επιφάνεια ψεκάζουμε άφοβα και από κοντινή απόσταση καθώς είναι σχετικά ήπιο. Μετά από ένα λεπτό περνάμε την επιφάνεια που ψεκάσαμε με καθαρό μαλακό πανί
Εντυπώσεις:Δίνει γυαλάδα αφού πρώτα έχει πονέσει το δάχτυλό μας με το να ψεκάζουμε και φυσικά έχουμε μαστουρώσει από την όχι ωραία μυρωδιά του!

Προϊόν:Ucare Γυαλιστικό ταμπλώ (650ml)
Εικόνα
Τιμή:4,90€
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης:Ανακινούμε το μπουκάλι και σε καθαρή επιφάνεια ψεκάζουμε από απόσταση 20 εκατοστών και πάνω. Μετά από ένα λεπτό περνάμε την επιφάνεια που ψεκάσαμε με καθαρό μαλακό πανί. Εναλλακτικά μπορούμε να ψεκάσουμε πάνω στο πανί και να γυαλίσουμε έτσι τις επιφάνειες που θέλουμε. Αφήνουμε για μερικά λεπτά τα παράθυρα ή τις πόρτες ανοιχτά/ές για να έχουμε διακριτικό και όχι έντονο άρωμα αργότερα.
Εντυπώσεις:Πάρα πολύ καλό προϊόν αντίστοιχο του cockpit antistatic spray με ακόμα πιο ωραίο άρωμα, σε εξαιρετική τιμή (4,90€ για 650ml)


Προϊόν : Meguiar's Quik Detailer Interior
Εικόνα
Τιμή : ~12euro
Χαρακτηριστικά/Τρόπος Χρήσης : Χρησιμοποιείται με 2 τρόπους , είτε ψεκάζοντας πάνω στην επιφάνεια κατευθείαν και μετά σκούπισμα με Microfibre, είτε ψεκάζοντας λίγη ποσότητα πάνω στο Microfibre και μετά τρίψιμο με αυτό.ΠΡΟΣΟΧΗ : Δεν το αφήνουμε να στεγνώσει χωρίς σκούπισμα γιατί πιθανότατα μένουν στάμπες.
Εντυπώσεις : Αφήνει πολύ καλό ματ αποτέλεσμα χωρίς γυάλισμα και άσχημη αφή , πολύ καλό για όσους θέλουν καθαρό ματ ταμπλό και εσωτερικά πλαστικά.

Προϊόν: Meguiars M40 Vinyl and Rubber Cleaner & Conditioner 500ml
Εικόνα
Τιμή: 16€ (Αντιπροσωπεία της Meguiars στην Καλλιθέα)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Γυαλιστικό σε υγρή μορφή (γαλάκτωμα) με αντλία (υπάρχει και μεγάλη πολύ πιο οικονομική συσκευασία χωρίς αντλία). Θεωρητικά κατάλληλο όλα τα μέρη του αυτοκινήτου από πλαστικό (ταμπλό, κονσόλα) δερματίνη (φινιρίσματα) βινύλιο (κουκούλα cabrio) και λάστιχα.
Εντυπώσεις: Περίεργη μυρωδιά η οποία όμως φεύγει σχεδόν αμέσως. Ιδανικό για κουκούλες cabrio (αφού δεν γυαλίζει μόνο αλλά καθαρίζει και πάρα πολύ καλά) και για λάστιχα αυτοκινήτου (αν αντέχει η τσέπη σας ή αν το αγοράσετε στην μεγάλη συσκευασία). Για ταμπλό κτλ δεν το συνιστώ διότι αν και προσφέρει πάρα πολύ καλή προστασία γυαλίζει αρκετά ανεξάρτητα του τρόπου εφαρμογής.

Προϊόν: 303 airspace protectant
Εικόνα
Τιμή: διαφέρει στο net. επίσης από Δημάκη 14.76 eur το 0,5 lt
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: ψεκάζουμε είτε κατευθείαν στα μέρη που θέλουμε (ταμπλό, ελαστικά κλπ.) είτε πρώτα σε mf και απλώνουμε μετά. Σκουπίζουμε καλά με 2ο mf.
Εντυπώσεις: Αφήνει αισθητά πιο γυαλιστερό αποτέλεσμα από το 1z cockpit premium, αλλά όχι υπερβολικό. Πολύ 'αντισκονικό' σχεδόν 2 βδομάδες έκανα να δω σκόνη, καλύτερο από το 1z. Σκέφτομαι να το εφαρμόσω και στα ελαστικά μετά τον 1z αφρό για xtra λάμψη και προστασία.



Προϊόν: 1Z Cockpit Premium Γυαλιστικό περιποιητικό εσωτερικού χώρου
Εικόνα
Τιμή: 6€ (Praktiker, Carrefour)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Ενώ αναφέρεται σαν γυαλιστικό δεν δίνει γυαλάδα στο ταμπλό. Καθαρίζει ιδιαίτερα καλά και είναι πανεύκολο στην χρήση. Αντίθετα με ότι λέει η Ελληνική μετάφραση ΔΕΝ περιέχει UV φίλτρα οπότε ακατάλληλο για cabrio αυτοκίνητα.
Εντυπώσεις: Αφήνει μία εντελώς ΜΑΤ επιφάνεια. Αν θέλετε γυαλάδα αποφύγετε το. Δεν αφήνει λιπαρές στάμπες στο παρμπρίζ αν ψεκάζουμε κατά λάθος.

Προϊόν: Formula 1 Protectant
Τιμή:13 περιπου autoplus
Εικόνα
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Γυαλιζει και ανανεωνει την επιφανεια του εσωτερικου του αυτοκινητου καθως και τα λαστιχα χωρις να αφηνει καταλοιπα λαδιου.Περιεχει πηχτη πολυμερισμενη σιλικονη.Προστατευει απο τον ηλιο,απωθει την σκονη και την βρωμια.
Οδηγιες: Ψεκαστε απο αποσταση 20 εκ και σκουπιστε με μαλακο πανι.
Εντυπώσεις: δεν γυαλιζει αλλα αφηνει ματ επιφανεια,μπορει να λεει οτι απωθει την σκονη αλλα εγω εχω παρατηρησει οτι και 1 ωρα μετα την χρηση του αρχιζει και μαζευεται σιγα σιγα.Στα λαστιχα δεν το εχω δοκιμασει ποτε γιατι εγω νομιζα οτι ηταν για ζαντες και το δοκιμαζα σε αυτες με αποτελεσμα να μην καθαριζουν ποτε.

8.Καθαριστικά και αποσμητικά ταπετσαρίας / μοκέτας
Προϊόν: Sonax Interior Shampoo (Σαμπουάν για εσωτερικό χώρο)
Εικόνα
Τιμή: 7€
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Υγρό διάλυμα έτοιμο για χρήση. Σκουπίζεται καλά τα καθίσματα, ουρανό ή όποια άλλη επιφάνεια από ύφασμα με ηλεκτρική σκούπα και στην συνέχεια ψεκάζεται αρκετή ποσότητα Sonax σαμπουάν για εσωτερικό χώρο). Με ένα νωπό πανί το οποίο ξεπλένεται συχνά σε καθαρό (και κατά προτίμηση χλιαρό νερό) τρίβετε ελαφρά και αφήνεται να στεγνώσει.
Εντυπώσεις: Ευχάριστο άρωμα και πολύ καλό για ένα γενικό φρεσκάρισμα σαλονιού αυτοκινήτου, αλλά δεν είναι αποτελεσματικό με λεκέδες

Προιόν:Sonax αφρος καθαρισμου ταπετσαριας
Εικόνα
Τιμή:Περίπου 7 ευρώ από το Πράκτικερ
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης:Ψεκάζουμε τον αφρό, τον αφήνουμε λίγη ώρα να δράσει και τον σκουπίζουμε με ένα νωπό πανί η σφουγγάρι. Τέλος περνάμε με τη σκούπα τα καθίσματα η ότι άλλο έχουμε καθαρίσει
Εντυπώσεις: Πολύ καλό αποτέλεσμα, έδωσε ένα βάθος στο χρώμα, αφαίρεσε λεκέδες που ειχαν τα καθίσματα από τα πιτσιρίκια του προηγούμενου ιδιοκτήτη και σχετικά οικονομικός στη χρήση!!

Προιόν: Sonax Smoke-X
Εικόνα
Τιμή: 8€ (Δυστυχώς μόνο στις ετήσιες εκθέσεις αυτοκινήτου ή στον αντιπρόσωπο της Sonax στην Κηφισιά)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Αρωματικό που εξουδετερώνει μυρωδιές στον εσωτερικό χώρο του αυτοκινήτου (καμπίνα επιβατών). Είναι σε υγρή μορφή με αντλία. Ψεκάζετε αρκετή ποσότητα στα πατάκια και στον ουρανό του αυτοκινήτου του (δεν λερώνει της επιφάνειες) και εξουδετερώνει οσμές όπως το τσιγάρο αφήνοντας είναι πάρα πολύ καλό άρωμα.
Εντυπώσεις: Ωραίο αποτελεσματικό αλλά με μικρή διάρκεια της πολύ ευχάριστης και ιδιαίτερης μυρωδιάς του.

Προϊόν: Autoglym Interior Shampoo
Εικόνα
Τιμή: 14 € (Στην αντιπροσωπεία της Autoglym στην Αργυρούπολη)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Για γενικό φρεσκάρισμα σαλονιού - ταπετσαρίας αυτοκινήτου. Παραπλήσιο με το Sonax σε όλα με λίγο καλύτερο άρωμα. Πρόσφατα η Autoglym το προτείνει για πλύσιμο κουκούλας βινυλίου cabrio.
Εντυπώσεις: Καλό για ένα γενικό φρεσκάρισμα της ταπετσαρίας.

Καθαριστικά και αποσμητικά ταπετσαρίας/μοκέτας

Προϊόν:AUTOGLYM AUTOFRESH (Άρωμα εσωτερικών χώρων)
Εικόνα
Τιμή: 10 (500 ml) από μαγαζί με προιόντα autoglym
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης:
Βρίσκεται σε μπουκαλάκι με αντλία ψεκασμού. Είναι άρωμα εσωτερικών χώρων (ΔΕΝ καθαρίζει!!) εξουδετερώνει όμως όλες τις δυσάρεστες οσμές από τσιγάρα, μούχλα κτλπ. Δρα γρήγορα και αφήνει ένα άρωμα φρεσκάδας.
Ψεκάζουμε απευθείας σε όλες τις απορροφητικές επιφάνειες όπως ταπετσαρίες αυτοκινήτων, χαλιά, μοκέτες, πατάκια, κουρτίνες.
Εντυπώσεις:
Το δοκίμασα ψεκάζοντας πατάκια και ταπετσαρίες. Αρχικά στις ταπετσαρίες άφησε κάτι σα στάμπες αλλά έφυγαν σχεδόν γρήγορα, και τώρα έχει αφήσει ένα ωραίο άρωμα φρεσκάδας το αυτοκίνητο. Ιδανικό νομίζω για όσους καπνίζουν στο αυτοκίνητο και για δυσάρεστες οσμές καθώς και για αρωματικό καμπίνας γενικότερα. Λίγοι ψεκασμοί 2-3 σε κάθε πατάκι αρκούν. Δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει το smoke x ούτε άλλο παρόμοιο οπότε δεν μπορώ να το συγκρίνω.

9.Καθαριστικά καθισμάτων (υφασμάτινων)
Προϊόν: Sonax Interior Shampoo (Σαμπουάν για εσωτερικό χώρο)
Εικόνα
Τιμή: 7€
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Υγρό διάλυμα έτοιμο για χρήση. Σκουπίζεται καλά τα καθίσματα, ουρανό ή όποια άλλη επιφάνεια από ύφασμα με ηλεκτρική σκούπα και στην συνέχεια ψεκάζεται αρκετή ποσότητα Sonax σαμπουάν για εσωτερικό χώρο). Με ένα νωπό πανί το οποίο ξεπλένεται συχνά σε καθαρό (και κατά προτίμηση χλιαρό νερό) τρίβετε ελαφρά και αφήνεται να στεγνώσει.
Εντυπώσεις: Ευχάριστο άρωμα και πολύ καλό για ένα γενικό φρεσκάρισμα σαλονιού αυτοκινήτου, αλλά δεν είναι αποτελεσματικό με λεκέδες

Προϊόν: 1Z Polsterschaum αφρός καθαρισμού ταπετσαρίας - καθισμάτων
Εικόνα
Τιμή: 8€ (Praktiker, Carrefour)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Κατάλληλο και για λεκέδες και όχι μόνο για φρεσκάρισμα του σαλονιού. Η χρήση του είναι απλή και ίδια με όλα τα προϊόντα της κατηγορίας. Για το τοπικούς λεκέδες καθαρίστε όλο το τμήμα (π.χ. πλάτη καθίσματος) ώστε να μην δημιουργηθούν διαχωριστικές στάμπες όταν στεγνώσει.
Εντυπώσεις: Αρκετά καλό αν σας βολεύει ένα καθαριστικό καθισμάτων σε αφρό

10.Καθαριστικά καθισμάτων (δερμάτινων)
Προϊόν:Autoglym Leather Care Cream
Εικόνα
Τιμή:13 Euro
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης:Βαζεις μια ποσοτητα κρεμας σε ενα ρουχο(τα καθισματα πρεπει να καθαριστουν πριν την ολη διαδικασια), και το απλωνεις σε ολη την επιφανεια του καθισματος(και σε δερματα αλλα και σε δερματινη)-εγω το δοκιμασα σε δερματινη που ειναι το CZT μου και το αποτελεσμα μου αρεσε πολυ. Στην αρχη μολις εβαλα την κρεμα,γυαλισε το καθισμα,και αγχωθηκα,γιατι δεν ηταν ετσι η εργοστασιακη κατασταση του δερματος(η δερματινη δεν εχει την γυαλαδα που εχει το leather).Το αφησα για λιγη ωρα ετσι, ωστε το δερμα να απποροφησει καποια ποσοτητα,και μετα σκουπισα απαλα με ενα mf.
Εντυπώσεις: Τα καθισματα μου αν και ηταν σε αριστη κατασταση,εγιναν ακομα καλυτερα,ακριβως οπως ηταν μολις αγορασα το αυτοκινητο.Πιο μαλακα,αλλα και πιο "λιπαρα".Δεν εχουν αυτη την ξερη υφη που εχει το δερμα οταν περασει καποιος καιρος...Το ασχημο ειναι οτι μυριζει ασχημα,αλλα με τις μερες η μυρωδια εξαφανιζεται.


Προϊόν: Armor All Leather Care Gel
Εικόνα
Τιμή: 12,90 Praktiker
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Η χρήση του είναι πολύ απλή. Βάζουμε το τζελ απευθείας στα δέρματα ή σε μαλακό πανί. Κατόπιν αλείφουμε ομοιόμορφα στη δερμάτινη επιφάνεια. Τέλος, με μαλακό πανί κάνουμε ένα πέρασμα για να μαζέψει επιπλέον υλικό που δεν απορροφήθηκε από το δέρμα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε δέρματα σουέτ ή ημικατεργασμένα, alcantara και ύφασμα. Επίσης ΜΑΚΡΙΑ από plexiglas και διαφανή πλαστικά καθώς επίσης και γυαλί (αυτά τα γράφει πάνω στο μπουκάλι). Δεν δημιουργεί πρόβλημα σε βινύλια και πλαστικά.
Εντυπώσεις: Ακολούθησα τη μέθοδο εφαρμογής σε πανί πρώτα καθώς τα καθίσματα είναι θερμαινόμενα και έχουν αυτές τις άπειρες τρυπίτσες. Πρώτα πέρασα τις επιφάνειες που δεν έχουν τρυπίτσες και όταν το πανί πότισε αρκετά πέρασα ολόκληρα τα καθίσματα. Έχει μία διακριτική μυρωδιά "γαλακτώματος" χωρίς συγκεκριμένο άρωμα που τονίζει όμως τη μυρωδιά του δέρματος. Ως καθαριστικό δεν κατάλαβα κάτι ιδιαίτερο καθώς αφενός τα δέρματα μου είναι καινούργια και αφετέρου τα πέρασα πρώτα με ένα mf καλά στημένο. Τέλος, άφησε μια διακριτική γυαλάδα / ζωντάνια στα καθίσματα σα να τα είχα περάσει μόλις με καλά στημένο πανί, καθώς και μια ιδέα "λιπαρότητας". Γενικά έμεινα ευχαριστημένος.
Κάνει καλή δουλειά και σε δερμάτινα παπούτσια! ;)

Προϊόν: Meguiars Gold Class Rich Leather
Εικόνα
Τιμή: 8.00€ από το ίντερνετ
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Μικρή ποσότητα πάνω στο δέρμα και μασάζ με το χέρι (διάβασα ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνουμε εφαρμογή).
Εντυπώσεις: Δεν είδα κάπια ιδιαίτερη καθαριστική ικανότητα όμως φαίνεται ότι αναζωογονεί το δέρμα λόγω αυξημένης λιπαρότητας. Δίνει και μια λάμψη στο δέρμα η οποία δεν είναι ούτε υπερβολική ώστε να μιάζει ψεύτικο ούτε όμως και αμελητέα. Γενικά έμεινα ευχαριστημένος από το προιόν και για αυτό που προσφέρει μιας και είναι ένα 2 in 1 για δέρματα και η τιμή του είναι σχετικά χαμηλή (και σε συνάρτηση με την ποσότητα εφαρμογής - μικρή ποσότητα για μεγάλη επιφάνεια). Η μυρωδιά είναι παραπλήσια με αυτή του δέρματος (συν κάτι ακόμα το οποίο προφανώς προέρχεται από τα χημικά) η οποία όμως δεν φεύγει εύκολα (10 ώρες μετά και ακόμα έχω ανοιχτά τα παράθυρα). Δεν κατάλαβα αν τα καθάρισε καλά (τα στίγματα τα έβγαλε αλλά δεν νομίζω να έβγαλε και τα ανθρώπινα λίπη που επικάθονται καθημερινά) αλλά ή όψη του έδειχνε λαμπερή και αναζωογονημένη.


Προϊόν: Gliptone liquid leather gentle cleaner και Liquid leather conditioner
Εικόνα
Τιμή: 9.50€ από το ίντερνετ
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Αρκετή ποσότητα από το πρώτο προιόν, μασάζ με το χέρι για να γίνει εφαρμογή παντού και σκούπισμα με microfiber. Μετά από μισή ώρα (περίπου τόσο έκανε να στεγνώσει) έριξα μικρότερη ποσότητα από το δεύτερο προιόν και απλά το άπλωσα με δεύτερο microfiber.
Εντυπώσεις: Αρκετά καλή καθαριστική ικανότητα του πρώτου προιόντος. Το microfiber γινότανε καφέ (ελπίζω να μην ήταν το χρώμα του δέρματος το οποίο είναι μαύρο). Κανένα από τα 2 προιόντα δεν ήταν ιδιαίτερα λιπαρό. Μετά την εφαρμογή και του δεύτερου προιόντος δεν είδα λάμψη στο δέρμα. Φαινόταν καθαρό αλλά δεν είχε σχεδόν καμία λάμψη, γεγονός που παρότι το είχε αναζωογονίσει δεν το φαινόταν να το έχει καθαρίσει. Ειδικά σε ταλαιπορημένα σημεία (σε σημεία που το δέρμα είχε "σπάσει") του αφαίρεσε κάθε ίχνος λάμψης και το έκανε ματ.
Η μυρωδιά του δεν ήταν και τόσο ευχάριστη όμως έφυγε γρήγορα. Γενικά νομίζω πως έκανε καύτερη δουλεία από το megs αλλά λόγω έλλειψης λάμψης δεν φάνηκε.

11.Καθαριστικά εξωτερικού μηχανής
Προιόν: flotan photo
Τιμή: 8€ η συσκευασία των 4lt (από καταστήματα λιπαντικών)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: ψεκάζεται στη μηχανή και απομακρύνει λάδια και σκόνες. προσοχή μετά θέλει πλύσιμο με νερό (λειτουργεί καλά και στους θόλους των τροχών)
Εντυπώσεις: υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις :mrgreen:

Προιόν: Autoglym Motorcycle Cleaner [url=...]photo[/url]
Τιμή: 18€ 1lt (Στην αντιπροσωπεία της Autoglym στην Αργυρούπολη)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Είναι ένα πολύ ήπιο degraser το οποίο δεν χαλάει ξεθωριάζει τα πλαστικά. Έχει πάρα πολλές χρήσεις όπως πλύσιμο μία μηχανής κτλ. Παλιότερα η Autoglym το πρότεινε και για πλύσιμο κουκoύλων βινυλίου σε cabrio αυτοκίνητα.
Εντυπώσεις: Σε μοτοσυκλέτα δεν το έχω δοκιμάσει αλλά για κουκούλα βινυλίου είναι μία χαρά. Πιο δυνατό από ένα σαμπουάν αυτοκινήτου χωρίς όμως να προκαλεί καμία φθορά σε βάθος χρόνου.

12.Καθαριστικά κουκούλας cabrio (υφασμάτινης)

13.Καθαριστικά κουκούλας cabrio (βινυλίου)
Προιόν: Autoglym Motorcycle Cleaner [url=...]photo[/url]
Τιμή: 18€ 1lt (Στην αντιπροσωπεία της Autoglym στην Αργυρούπολη)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Είναι ένα πολύ ήπιο degraser το οποίο δεν χαλάει ξεθωριάζει τα πλαστικά. Έχει πάρα πολλές χρήσεις όπως πλύσιμο μία μηχανής κτλ. Παλιότερα η Autoglym το πρότεινε και για πλύσιμο κουκoύλων βινυλίου σε cabrio αυτοκίνητα.
Εντυπώσεις: Σε μοτοσυκλέτα δεν το έχω δοκιμάσει αλλά για κουκούλα βινυλίου είναι μία χαρά. Πιο δυνατό από ένα σαμπουάν αυτοκινήτου χωρίς όμως να προκαλεί καμία φθορά σε βάθος χρόνου.

Προιόν: Autoglym Interior Shampoo [url=...]photo[/url]
Τιμή: 14 € (Στην αντιπροσωπεία της Autoglym στην Αργυρούπολη)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Για γενικό φρεσκάρισμα σαλονιού - ταπετσαρίας αυτοκινήτου. Παραπλήσιο με το Sonax σε όλα με λίγο καλύτερο άρωμα. Πρόσφατα η Autoglym το προτείνει για πλύσιμο κουκούλας βινυλίου cabrio.
Εντυπώσεις: Καλό για ένα γενικό φρεσκάρισμα της ταπετσαρίας.

Προιόν: Autoglym Vinyl and Rubber [url=...]photo[/url]
Τιμή: 15€ (Στην αντιπροσωπεία της Autoglym στην Αργυρούπολη)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Υγρό γυαλιστικό σε γαλάκτωμα με αντλία ψεκασμού για τα εσωτερικά πλαστικά του αυτοκινήτου (ταμπλό, κονσόλα, κ.α.). Για πολύ γυαλάδα ψεκάστε απευθείας στην επιφάνεια. Για πιο ματ αποτέλεσμα πρώτα σε ένα πανί microfiber και μετά σκουπίστε το ταμπλό και όποια επιφάνεια από πλαστικό ή δερματίνη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κουκούλες βινυλίου αν και είναι σχετικά ήπιο.
Εντυπώσεις: Ωραίο προϊόν με καλή προστασία των πλαστικών από την ακτινοβολία του ήλιου με αρκετή γυαλάδα (σε σκληρά πλαστικά όχι τόσο).

Προιόν: Meguiars M40 Vinyl and Rubber Cleaner & Conditioner 500ml [url=...]photo[/url]
Τιμή: 16€ (Αντιπροσωπεία της Meguiars στην Καλλιθέα)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Γυαλιστικό σε υγρή μορφή (γαλάκτωμα) με αντλία (υπάρχει και μεγάλη πολύ πιο οικονομική συσκευασία χωρίς αντλία). Θεωρητικά κατάλληλο όλα τα μέρη του αυτοκινήτου από πλαστικό (ταμπλό, κονσόλα) δερματίνη (φινιρίσματα) βινύλιο (κουκούλα cabrio) και λάστιχα.
Εντυπώσεις: Περίεργη μυρωδιά η οποία όμως φεύγει σχεδόν αμέσως. Ιδανικό για κουκούλες cabrio (αφού δεν γυαλίζει μόνο αλλά καθαρίζει και πάρα πολύ καλά) και για λάστιχα αυτοκινήτου (αν αντέχει η τσέπη σας ή αν το αγοράσετε στην μεγάλη συσκευασία). Για ταμπλό κτλ δεν το συνιστώ διότι αν και προσφέρει πάρα πολύ καλή προστασία γυαλίζει αρκετά ανεξάρτητα του τρόπου εφαρμογής.

14.Detailing Clay, Πηλός - Πλαστελίνη
Προιόν: Soft99 mini clay (πηλός)[url=...]photo[/url]
Τιμή: 12€ (μέσω ebay)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Απαλός πηλός κατάλληλος για καινούργια αυτοκίνητα. Με την βοήθεια ενός σπρέι quick detail (ή νερού με σαμπουάν) περνάμε τον πηλό από όλες τις βαμμένες επιφάνειες του αυτοκινήτου με παράλληλες επαναλαμβανόμενες κινήσεις ώστε να αφαιρεθούν τα ξένα σώματα και η οξείδωση.
Εντυπώσεις: Ο πιο φθηνός πηλός που μπορεί να αγοράσει κάποιος, αλλά αρκετά καλός και εύκολος στην χρήση. Αποτελεί ιδανική λύση για συχνή χρήση και για αυτοκίνητα σε καλή κατάσταση.

Προϊόν:Πηλός SonusΕικόνα
Τιμή:10,70
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης:Προσωπικά χρησιμοποιήησα για λιπαντικό το γυαλιστικό σαμπουαν της Sonax, κατα τ'αλλα δεν έχει καποια ιδιαιτερότητα στη χρήση
Εντυπώσεις:Άφησε όλες τις επιφάνειες εξαιρετικά λείες, ακόμα και σε σημεία που δεν καθάριζαν με τίποτα, οπως πχ πίσω από τους τροχούς!!!

15. All In One, Καθαριστικό Γυαλιστικό Κερί σε ένα προϊόν
Προιόν: Autoglym Super Resin Polish [url=...]photo[/url]
Τιμή: 16€ 325ml (Αντιπροσωπεία Autoglym στην Αργυρούπολη)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: viewtopic.php?f=9&t=22
Εντυπώσεις: Ενθουσιασμένος και γενικά το θεωρώ must have item για αρχάριους και μη, μόνος ενδοιασμός η υψηλή τιμή του στην Ελλάδα.

Προϊόν: Extreme Nano-Tech Polishing Wax
Τιμή: 10 ευρω(Πρακτικερ)
Εικόνα
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: ΑΙΟ γυαλιστικο-κερι. απλωνεται με Mf ή ενα pad πολυ ευκολα και το ιδιο ευκολα αφαιρειται.προσοχη στα πλαστικα γιατι λερωνει
Εντυπώσεις: ειναι ενα ενα AIO προιον οποτε εξαρχης μην περιμενετε πολλα. ιδανικο για αρχαριους.

Προϊόν:Γυαλιστικό turtle wax (500ml)
Εικόνα
Τιμή:10€
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης:
-Πλύντε το αυτοκίνητο
-Ανακινήστε το μπουκάλι και με καθαρό μαλακό πανί απλώστε την αλοιφή
-Αφού στεγνώσει, με νέο μαλακό πανί γυαλίστε μέχρι να φύγει εντελώς η αλοιφή από την επιφάνεια
Εντυπώσεις:Πολύ αξιοπρεπές γυαλιστικό. Αν στεγνώσει και περάσει κάποια ώρα, και πάλι βγαίνει με ευκολία κάνοντας πολύ λεία την επιφάνεια. Μάλιστα καλύπτει και επιφανειακές γρατζουνιές, με λίγο παραπάνω υλικό και τρίψιμο.

Προϊόν: Sonax γυαλιστικό μεταλλικών χρωμάτων
Εικόνα
Τιμή: 5,9 €
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Πολύ ήπιο γυαλιστικό προστατευτικό χρώματος για καινούργια ή πολύ καλοσυντηρημένα χρώματα
Εντυπώσεις: by MORTIS Επειδη δεν ειχα σφουγγαρακι, χρησιμοποιησα microfiber για να το αλοιψω και ενα ακομα για να το σκουπισω. Δεν γινοταν διαφανο ευκολα, και δε νομιζω οτι χρησιμοποιουσα πολυ..Οσο και να το ετριβα,μαλακά βεβαια,δεν εξαφανιζοταν τελειως. Βεβαια επειτα απο λιγη ωρα οταν το σκουπιζα εφευγε ευκολα. Απο ξενες μπογιες σημαδια κτλ δε νομιζω οτι κανει δουλεια, βεβαια εκανα μόνο μια φορα,ολο τ αμαξι, τελοςπαντων νομιζω ότι ειναι μία πολυ ήπια γυαλιστικη κρεμα

Προϊόν: 1Z Metallic PolishWax
Εικόνα
Τιμή: 6-7 €
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Ένα προϊόν που συνδυάζει σχετικά καλή προστασία και ταυτόχρονα είναι ένα πάρα πολύ ήπιο γυαλιστικό (κατάλληλο ακόμα και για καινούργια αυτοκίνητα). Αν και το όνομα του παραπέμπει σε μεταλλικά χρώματα είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους χρωμάτων. Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στον τρόπο χρήσης του.
Εντυπώσεις: Ωραίο προϊόν και εύκολο στην χρήση. Για ακόμα μία φορά η τιμή του αποτελεί μεγάλο +. Παρόλα αυτά ίσως παραείναι ήπιο ως γυαλιστικό, οπότε δεν συνίσταται για αφαίρεση οποιδήποτε ατέλειας αλλά μόνο για καινούργια ή σχεδόν καινούργια χρώματα ώστε να δώσει ωραία υφή στην επιφάνεια και λίγο παραπάνω βάθος στο χρώμα.

Προϊόν: 1Z Paint Polish LackPolitur
Εικόνα
Τιμή: 7€ (Praktiker, Carrefour)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Γυαλιστικό χρώματος με μικρότερη προστασία από το PolishWax αλλά πιο δυνατό με τις ατέλειες γυαλίζοντας πιο "κουρασμένα" χρώματα.
Εντυπώσεις: Λίγο πιο δυνατό από το Metallic PolishWax οπότε είναι ιδανικό για αυτοκίνητα 2-3 χρόνων όπου έχει επέλθει μία μικρή φθορά. (Δουλεύεται πολύ καλά και με το χέρι αλλά και με ανλοιφαδόρο)

16.Κερί προστασίας αμαξώματος (φυσικά carnauba και συνθετικά πολυμερή)
Προιόν: Sonax Σκληρό Κερί
Τιμή: 6,90€
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Το σκληρό κερί της Sonax είναι σε μορφή σπρέι. Ψεκάζετε σε εντελώς καθαρή επιφάνεια αφήνετε λίγο χρόνο να στεγνώσει και μετά αφαιρείτε με ένα μαλακό βαμβακερό πανί ή microfiber. Παρέχει μέγιστη προστασία αλλά ΔΕΝ είναι γυαλιστικό.
Εντυπώσεις: Το σπρέι μπορεί να βολέψει τους αρχάριους και η τιμή είναι άκρως λογική για ένα αμιγώς κερί. Η προστασία που παρέχει είναι πολύ καλή και με σχετικά καλή διάρκεια. Προσοχή στο να μη βάλετε μεγάλη ποσότητα αφού θα σας δυσκολέψει στην αφαίρεση. Τέλος το αυτοκίνητο πρέπει να είναι καθαρό και το χρώμα του σε άριστη κατάσταση (όπως για όλα τα προϊόντα που δεν έχουν γυαλιστικά στοιχεία στη σύνθεσή τους)

Δεύτερη γνώμη.
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης:
-Πλύντε το αυτοκίνητο
-Ανακινήστε και ψεκάστε ομοιόμορφα σε στεγνή επιφάνεια
-Αφήστε το να στεγνώσει και γυαλίστε με μαλακό καθαρό πανί
Εντυπώσεις:Θέλει σχετικά δυνατό τρίψιμο οπότε η ποσότητα κάθε φορά πρέπει να είναι προσεκτική και με μέτρο (όπου στο πέρασμα με το πανί δε νιώθουμε λεία την επιφάνεια απλά ψεκάζουμε λίγο στο σημείο αυτό και επαναλαμβάνουμε). Αναφέρει η συσκευασία ότι δίνει αστραφτερή γυαλάδα. Δε θα το έλεγα. Λεία επιφάνεια και κέρωμα που διαρκεί όμως, ναι.


Προϊόν: Raceglaze Signature Series Wax 55
Εικόνα
Τιμή: 79,95 τα 230 ml από lupus
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Ροζ πάστα αλλά σα γρανίτα περισσότερο και όχι σκληρή. Εφαρμόζεται με το χέρι ή pad. Σκουπίζετε μετά από 5-10 λεπτά όταν το προιόν θολώσει.
Εντυπώσεις: Το εφάρμοσα πάνω από fk1000 και 1 στρώση banana armour. Αυτά είχαν περαστεί περίπου 1μιση μήνα πριν. Απλώθηκε πολύ εύκολα με έκκεντρο τριβείο και lake country gold pad και σκουπίστηκε με 2 mf (όχι τόσο εύκολα). Πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από το banana σε υφή κάλυψη και λάμψη (νομίζω βοήθησε πολύ η λεπτή εφαρμογή με το έκκεντρο). Σχεδόν 2 μήνες μετά η προστασία είναι ακόμα εκεί.

Προϊόν: collinator 845 insulator wax
Εικόνα
Τιμή: 17.95 τα 473 ml από lupus
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Λευκό πολύ παχύρευστο υγρό με έντονη χημική μυρωδιά. Απλώνετε με mf ή pad (κατά προτίμηση) αφήνετε να 'θαμπώσει' (10-15 λεπτά) και σκουπίζετε με καθαρό mf.
Εντυπώσεις: Το χρησιμοποίησα στις ζάντες ως εναλλακτικό του fk1000. Καθότι 'υγρό' απλώνεται ευκολότερα.Μόλις το σκούπισα έδωσε μεγαλύτερη γυαλάδα από το fk. Νομίζω ότι μύρισε λίγο στα πρώτα χλμ μετά το κέρωμα, αλλά τώρα είναι ΟΚ. Στο πρώτο πλύσιμο θα δω πως συμπεριφέρεται. Προς το παρόν από όψη υπερτερεί του fk και σε υφή είναι εφάμιλλα. Για να δούμε και σε διάρκεια...

Προϊόν: 1Z Hart Glanz
Εικόνα
Τιμή: 6-7 € (Praktiker, Carrefour)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Είναι ένα συνθετικό (πολυμερές) αμιγώς κερί. Απλά απλώνεται ΕΛΑΧΙΣΤΗ ποσότητα και σκουπίζεται με ένα microfiber κατά προτίμηση πριν στεγνώσει εντελώς. Επειδή περιέχει μερικούς διαλύτες δεν μπορείτε να βάλετε πάνω από μία στρώση.
Εντυπώσεις: Αν και έχει καλές κριτικές στο εξωτερικό, μου φάνηκε μέτριο, παρόλα αυτά η τιμή του είναι τόσο χαμηλή οπότε αξίζει τον κόπο.

Προϊόν: Arexons Fast Wax
Εικόνα
Τιμή: 6€ (Carrefour)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Αποτελεί μία κατηγορία που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στου "τεμπέληδες" είναι κερί σε μορφή σπρέι. Απλά ψεκάζουμε και μετά σκουπίζουμε με μία πετσέτα mf (δεν θέλει τρίψιμο αφού η σύνθεση του μοιάζει με αυτή ενός πολύ αραιωμένου σαμπουάν).
Εντυπώσεις: Μην περιμένετε θαύματα ούτε πως παρέχει προστασία σε σύγκριση με ένα κανονικό κερί. Παρόλα αυτά αποτελεί ένα γρήγορο τρόπο να δώσετε λίγη λάμψη αμέσως μετά το πλύσιμο σε λιγότερο από 2 λεπτά.

Προϊόν: armorall hi shine paste wax
Εικόνα
Τιμή: 14€ (praktiker)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: κερί carnauba σε μορφή πάστας. Απλώνεται σε στεγνό πλυμένο αυτοκίνητο χειροκίνητα με το σφουγγαράκι που περιέχεται στη συσκευασία (ή οποιοδήποτε άλλο σφουγγαράκι τοποθέτησης μιας και αυτο που περιέχεται δεν είναι και πολύ καλο) ή με αλοιφαδορο. Σκουπίζεται με απαλές κινήσεις με microfiber μετά απο 15 περίπου λεπτά και όταν έχει γίνει σχεδόν σαν σκόνη.
Εντυπώσεις: Εύκολο στην εφαρμογή και προσφέρει πολύ καλά οπτικά αποτελέσματα αφού δινει βαθύ και λαμπερό χρώμα. Πολύ μέτριο στην προστασία του χρώματος αφού πέρα από τις σκόνες που δεν "κάθονται" πάνω στο αμάξωμα, δεν προσφέρει ουσιαστική προστασία από κουτσουλιές και ρετσίνια και φέυγει αρκετά γρήγορα (λιγότερο απο μήνα).

17. Γυαλιστικές αλοιφές για αλοιφαδόρο (χοντρές - ψιλές)
Προιόν: Meguiars Speed Glaze M8032
Εικόνα
Τιμή: 28€ (Αντιπροσωπεία Meguiars στην Καλλιθέα)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Ψιλή αλοιφή γυαλίσματος για χρήση με αλοιφαδόρω.
Εντυπώσεις: Πάρα πολύ καλή και ήπια με το χρώμα του αυτοκινήτου δίνοντας όμως καλά αποτελέσματα. Είναι αρκετά "λιπαρή" σαν αλοιφή γυαλίσματος δίνοντας χρόνο να δουλευτεί σωστά.

18. Πανιά μικροϊνών (microfiber)
Προιόν: Guard microfiber - πανί μικροΐνας (μικρά) [url=...]photo[/url]
Τιμή: 6€ η συσκευασία των 4 (Praktiker Carrefour)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Κατάλληλα για ΟΛΕΣ τις χρήσεις, γυάλισμα, σκούπισμα, πλύσιμο, εσωτερικό, τζάμια.
Εντυπώσεις: Για την τιμή τους είναι ότι καλύτερο υπάρχει (στην ελληνική αγορά).

Προιόν: Guard microfiber - πανί μικροΐνας (μεγάλα) [url=...]photo[/url]
Τιμή: 16€ η συσκευασία των 4 (Praktiker Carrefour)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Κατάλληλα για ΟΛΕΣ τις χρήσεις, γυάλισμα, σκούπισμα, πλύσιμο, εσωτερικό, τζάμια.
Εντυπώσεις: Για την τιμή τους είναι πάρα πολύ καλά, θα ήταν τα καλύτερα αν δεν υπήρχαν τα μικρά :mrgreen: (λόγω διαφοράς τιμής)

19. Αξεσουάρ καθαρισμού (σφουγγάρια, βούρτσες ζαντών, πινέλα εσωτερικού χώρου κ.α.)
Προιόν: Συνθετικό Δέρμα Sonax [url=...]photo[/url]
Τιμή: 11 € (Praktiker, Carrefour)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Ιδιαίτερα απορροφητικό χωρίς να μαγκώνει η να κολλάει στις επιφάνειες που σκουπίζουμε. Στύβεται εύκολα και έχει ιδανικό μέγεθος (ούτε πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό)
Εντυπώσεις: Αν και η τιμή ίσως ξενίσει σε αρκετούς αφού με τα ίδια χρήματα μπορούν να πάρουν φυσικό δέρμα το συγκεκριμένο είναι πολύ καλλίτερο από οποιοδήποτε φυσικό δέρμα με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και πιο φιλικό προς το χρώμα του αυτοκινήτου ελαχιστοποιώντας την δημιουργία αράχνης, swirl marks. (Καλλίτερο είναι μόνο η πετσέτες microfiber)

Προιόν: Meguiars Small Polishing Pads [url=...]photo[/url]
Τιμή: 5€ η συσκευασία των 2 (Αντιπροσωπεία της Meguiars στην Καλλιθέα)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Μικρά στρογγυλά σφουγγάρια κατάλληλα για γυάλισμα κέρωμα επάλειψη αλοιφών κ.α. Ιδανικό σχήμα και δε χαράσσουν το χρώμα του αυτοκινήτου
Εντυπώσεις: Πολύ καλό προϊόν που πρέπει να διαθέτουν όλοι αφού έχει πάρα πολλές χρήσεις.

Προιόν: Sonax σφουγγάρι γυαλίσματος κερώματος
Εικόνα
Τιμή: 2€ το τεμάχιο (Δυστυχώς μόνο στις ετήσιες εκθέσεις αυτοκινήτου ή στον αντιπρόσωπο της Sonax στην Κηφησιά)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Μικρό σφουγγάρι τετράγωνου σχήματος (μεγαλύτερο από τα Meguiars) με πάρα πολλές χρήσεις κέρωμα γυάλισμα κτλ. Η μία πλευρά είναι μαλακή για να βάζετε την αλοιφή γυαλιστικό κερί κτλ και ή άλλη σκληρή ώστε να μπορείτε να το κρατάτε σταθερά και να εφαρμόζεται δύναμη.
Εντυπώσεις: Πάρα πολύ καλό και με σωστή τιμή. Δυστυχώς για κάποιο λόγω δεν το φέρνουν τα Praktiker Carrefour με αποτέλεσμα να είναι δυσεύρετο :(

Προιόν: Autoglym Aqua Dry [url=...]photo[/url]
Τιμή: 16€ (Αντιπροσωπεία Autoglym στην Αργυρούπολη)
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Το συνθετικό δέρμα της Autoglym για στέγνωμα του αυτοκινήτου μετά το πλύσιμο. Ανθεκτικό με μεγάλη απορροφητικότητα και διάρκεια ζωής. Γλιστρά σχετικά καλά πάνω στο αυτοκίντητο.
Εντυπώσεις: Πολύ καλό σε για όσους έχουν συνηθίσει να σκουπίζουν με φυσικό δέρμα αφού είναι καλύτερο αλλά όμοιο σε αίσθηση. (Παρόλα αυτά το Sonax είναι πιο απαλό με το χρώμα αλλά η αίσθηση του δεν μοιάζει τόσο με ενός φυσικού δέρματος)

20. Αλοιφές για αφαίρεση γρατσουνιάς με το χέρι

Προϊόν: 1Z Extra αλοιφή για ταλαιπωρημένα χρώματα
Εικόνα
Τιμή: 7€
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Χοντρή αλοιφή για παλιά αυτοκίνητα ή για αφαίρεση γρατσουνιών (που δεν έχουν περάσει το χρώμα του αυτοκινήτου). Πολύ απλή στην χρήση με σχετικά έντονη μυρωδιά :P
Εντυπώσεις: Πολύ αποτελεσματική στην αφαίρεση γρατσουνιών με το χέρι και μαζί με το Autoglym Paint Renovator ότι πιο δυνατό έχω χρησιμοποιήσει. Χρησιμοποιείστε την με προσοχή και φειδώ για να αφαιρέσετε γρατσουνιές, στάμπες από κουτσουλιές, κτλ όπου ένα προϊόν Αll Ιn Οne δεν τα καταφέρνει.

21. Quick detail

Προϊόν: Ultimate Quik Detailer
Εικόνα
Τιμή:23.30
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης:Γρήγορη φροντίδα/προστασια κεριου ενδιαμεσα στα πλυσιματα για παραταση της διάρκειας του κεριου.Hydrophobic Polymer Technology διώχνει το νερο σε χαντρουλες (beading action) και αντεχει στα πλυσιματα,μπορεις να περασεις και τα τζαμια και να μην στεκετε και εκει το νερο,το δε maximum τον ιδιοτήτων του φαίνονται μετα 12 ωρες (curing time).Δουλευει πολυ καλα σε συνδυασμό με το NXT Tech Wax 2.0.
Τρόπος χρήσης είναι απλός ,ψεκάζεις μια επιφάνεια και σκουπίζεις με microfiber.
Εντυπώσεις: είναι ένα προϊόν που με έχει ενθουσιάσει και σε όσους το έχω βάλει.εκτός από την γυαλάδα που δίνει και την προστασία όταν βρέχει και εχεις βάλει στα τζάμια και τρέχεις βλέπεις τις σταγόνες να φεύγουν πίσω χωρίς να ανοίξεις υαλοκαθαριστήρα.

Προϊόν: fk425 extra slick body shine
Εικόνα
Τιμή: 17.95 917ml από lupus.
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης: Ροζ λεπτόρευστο υγρό. Ψεκάζεται είτε απευθείας στην επιφάνεια, είτε πρώτα σε mf/pad και απλώνεται ομοιόμορφα σε επιφάνειες όπως χρώμα, γυαλί, χρώμιο. Δεν αφήνετε να στεγνώσει και σκουπίζετε αρχικά με ένα mf για να φύγουν τα πολλά και με δεύτερο στεγνό mf για να γυαλίσει.
Εντυπώσεις: Την πρώτη φορά το χρησιμοποίησα ψεκάζοντας σε mf, απλώνοντας και σκουπίζοντας με άλλο mf. θεώρησα το αποτέλεσμα αποτυχημένο καθώς δεν πήρα λάμψη παρά θαμπάδα. Απογοητεύτηκα καθώς είχε καλές κριτικές. τη δεύτερη φορά, άλλαξα τεχνική. Tο άπλωσα με lake country grey pad, σκούπισα με mf και buff-ιασα με άλλο mf. Μετά από 2-3 λεπτά είδα το φως το αληθινό! Φανταστική λάμψη σα γυαλί και μεταξένια υφή πάνω από το κερί μου.


template (όπως είναι copy paste)
κατηγορία προϊόντος:
[b]Προϊόν:[/b] ... [url=...]photo[/url]
[b]Τιμή:[/b] ..
[b]Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης:[/b] ....
[b]Εντυπώσεις:[/b] ...

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ

Υ.Γ. Στην αρχική σύνταξη του θέματος οι πληροφορίες για τα προϊόντα συλλέχθηκαν από την εμπειρία και την προσωπική συλλογή του Deathlok.
Υ.Γ. Η ενημέρωση του θέματος θα προσπαθήσω να γίνετε τουλάχιστον εβδομαδιαία (και οι mods μπορούν να προσθέτουν προϊόντα με επεξεργασία του θέματος. Δεν θα του κυνηγήσω για δικαιώματα :lol: )


Τελευταία επεξεργασία από gusteg και Δευτ Σεπ 22, 2008 9:20 pm, έχει επεξεργασθεί 8 φορά/ες συνολικά


_________________
Εικόνα
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης (under construction)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 18, 2008 9:01 am 
Επίτιμος moderator
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Αύγ 01, 2008 7:32 pm
Δημοσιεύσεις: 296
Τοποθεσία: κορυδαλλός
reserved for future use



_________________
Εικόνα
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης (under construction)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 18, 2008 9:01 am 
Επίτιμος moderator
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Αύγ 01, 2008 7:32 pm
Δημοσιεύσεις: 296
Τοποθεσία: κορυδαλλός
reserved for future use



_________________
Εικόνα
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης updated 6_10
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 22, 2008 12:12 pm 
Ιδιοκτήτης CarDetailing.gr
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 26, 2008 12:56 pm
Δημοσιεύσεις: 1560
Τοποθεσία: Ηλιούπολη - Αθήνα
thx mortis. φωτογραφία αν είναι αυτό Εικόνα δεν χρειάζεται.
Σε ευχαριστούμαι!

Υ.Γ. δεν χρειάζεται κάποια εμπειρία για να γράψεις τις εντυπώσεις σου :)...το αποτέλεσμα σου άρεσε; σε δυσκόλεψε στην χρήση, θα το πρότεινες σαν προϊόν κτλ.



_________________
Δημήτρης
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης updated 6_10
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 23, 2008 2:20 pm 
Νέο Μέλος

Εγγραφή: Τρί Οκτ 21, 2008 12:22 pm
Δημοσιεύσεις: 8
Ναι, αυτο ειναι! Επειδη δεν ειχα σφουγγαρακι, χρησιμοποιησα microfiber για να το αλοιψω και ενα ακομα για να το σκουπισω. Δεν γινοταν διαφανο ευκολα, και δε νομιζω οτι χρησιμοποιουσα πολυ..Οσο και να το ετριβα,μαλακά βεβαια,δεν εξαφανιζοταν τελειως. Βεβαια επειτα απο λιγη ωρα οταν το σκουπιζα εφευγε ευκολα. Απο ξενες μπογιες σημαδια κτλ δε νομιζω οτι κανει δουλεια, βεβαια εκανα μόνο μια φορα,ολο τ αμαξι, τελοςπαντων νομιζω ότι ειναι μία πολυ ήπια γυαλιστικη κρεμα..Δεν μπορω να πω και ότι ειχε καμια εμφανη διαφορα μετά το αυτοκινητο(με το απειρο μου ματι).. Παρ όλα αυτα με εξεπληξε και μενα το σαμπουαν της sonax!! Πολυ καλο, όπως και το πλύσιμο με 2 κουβάδες!! Δεν ξαναπλένω με ένα κουβα! χε


Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης updated 23_10
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 23, 2008 8:31 pm 
Ιδιοκτήτης CarDetailing.gr
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 26, 2008 12:56 pm
Δημοσιεύσεις: 1560
Τοποθεσία: Ηλιούπολη - Αθήνα
προστέθηκε :gjb: MORTIS!



_________________
Δημήτρης
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης updated 23_10
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Δεκ 01, 2008 10:41 am 
Νέο Μέλος

Εγγραφή: Τετ Οκτ 08, 2008 5:48 pm
Δημοσιεύσεις: 14
Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει δουλέψει πηλό (clay) από τα εγχώρια προϊόντα (αυτά που βρίσκονται εύκολα) και να μου πει εντυπώσεις. Έχει κανείς δουλέψει της 3M, Farecla?



_________________
Εικόνα
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης updated 23_10
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 18, 2009 5:36 pm 
Eπαγγελματίας Detailer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Μαρ 08, 2009 11:20 pm
Δημοσιεύσεις: 2426
Τοποθεσία: Ν.Ιωνια
Προϊόν: Ultimate Quik Detailer
Εικόνα
Τιμή:23.30
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης:Γρήγορη φροντίδα/προστασια κεριου ενδιαμεσα στα πλυσιματα για παραταση της διάρκειας του κεριου.Hydrophobic Polymer Technology διώχνει το νερο σε χαντρουλες (beading action) και αντεχει στα πλυσιματα,μπορεις να περασεις και τα τζαμια και να μην στεκετε και εκει το νερο,το δε maximum τον ιδιοτήτων του φαίνονται μετα 12 ωρες (curing time).Δουλευει πολυ καλα σε συνδυασμό με το NXT Tech Wax 2.0.
Τρόπος χρήσης είναι απλός ,ψεκάζεις μια επιφάνεια και σκουπίζεις με microfiber.
Εντυπώσεις: είναι ένα προϊόν που με έχει ενθουσιάσει και σε όσους το έχω βάλει.εκτός από την γυαλάδα που δίνει και την προστασία όταν βρέχει και εχεις βάλει στα τζάμια και τρέχεις βλέπεις τις σταγόνες να φεύγουν πίσω χωρίς να ανοίξεις υαλοκαθαριστήρα.



_________________
http://www.swell.gr
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης updated 23_10
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 18, 2009 8:19 pm 
Ιδιοκτήτης CarDetailing.gr
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 26, 2008 12:56 pm
Δημοσιεύσεις: 1560
Τοποθεσία: Ηλιούπολη - Αθήνα
προστέθηκε ;)



_________________
Δημήτρης
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης updated 23_10
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 28, 2009 12:09 pm 
Νέο Μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Μαρ 17, 2009 4:37 pm
Δημοσιεύσεις: 14
Προϊόν:Autoglym Leather Care Cream
http://www.autoglym.com/enGB/product-pr ... GF&Range=1
Τιμή:13 Euro
Χαρακτηριστικά/Τρόπος χρήσης:Βαζεις μια ποσοτητα κρεμας σε ενα ρουχο(τα καθισματα πρεπει να καθαριστουν πριν την ολη διαδικασια), και το απλωνεις σε ολη την επιφανεια του καθισματος(και σε δερματα αλλα και σε δερματινη)-εγω το δοκιμασα σε δερματινη που ειναι το CZT μου και το αποτελεσμα μου αρεσε πολυ. Στην αρχη μολις εβαλα την κρεμα,γυαλισε το καθισμα,και αγχωθηκα,γιατι δεν ηταν ετσι η εργοστασιακη κατασταση του δερματος(η δερματινη δεν εχει την γυαλαδα που εχει το leather).Το αφησα για λιγη ωρα ετσι, ωστε το δερμα να απποροφησει καποια ποσοτητα,και μετα σκουπισα απαλα με ενα mf.Τα καθισματα μου αν και ηταν σε αριστη κατασταση,εγιναν ακομα καλυτερα,ακριβως οπως ηταν μολις αγορασα το αυτοκινητο.Πιο μαλακα,αλλα και πιο "λιπαρα".Δεν εχουν αυτη την ξερη υφη που εχει το δερμα οταν περασει καποιος καιρος...Το ασχημο ειναι οτι μυριζει ασχημα,αλλα με τις μερες η μυρωδια εξαφανιζεται.


Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
 Σελίδα 1 από 27 [ 270 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5 ... 27  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

cron